Med pastový smíšený

Popis
Využití
Způsob užívání a dávkování
Skladování

Med pastový smíšený

Med patří do skupiny včelích produktů přírodního charakteru, tj. včela přináší do úlu pouze surovinu na výrobu medu – nektar (výměšek rostlinných žláz – nektárií, nacházejících se nejčastěji v květu rostlin), Včely musí následně tuto surovinu přinesenou do úlu zpracovat (odpařit vodu; pomocí enzymů rozložit složité cukry (sacharózu) na jednoduché cukry (glukózu a fruktózu); obohatit zpracovanou surovinu o další enzymy…). Následně finální produkt – med uložit do pláství a zavíčkovat. Vytočený květový med se může dále  mechanicky upravovat - tzv. pastováním. Výsledným produktem je med krémové konzistence, který již dále nemění svou krystalickou strukturu, NEKRYSTALIZUJE.

Využití

Nejsladší lék. A jako lék je doporučován lidem všech věkových skupin. Je známý jako včelí produkt s bohatým obsahem glycidú, zejména jednoduchých cukrů ( glukóza a fruktóza ) , které jsou okamžitě využitelným zdrojem energie. Zároveň med obsahuje v menším množství i bílkoviny, minerální látky, enzymy… .

Květové medy jsou vhodné pro děti a pacienty po těžkých operacích či úrazech.

Medovicové medy jsou vhodné pro lidi s vleklým či akutním onemocněním dýchacích cest a pro pacienty s onemocněním ledvin.

Způsob užívání a dávkování

  • U medů s přísadami – dle doporučeného dávkování  (přiloženo k produktu)
  • U medů bez přísad (do nápojů) dle osobních dispozic, zvyklostí a věku jedince. Nedávat do vyloženě horkých nápojů nad 50°C (viz. využití medu v životě člověka)
  • Dětem do 1 roku věku nepodávat zejména medovicový med!
  • Medy s přísadami nejsou určeny pro děti do věku 3 let! Podávání po tomto věku konzultujte s lékařem.
  • U osob trpících cukrovkou konzultovat denní množství spotřeby medu s lékařem!
  • V případě alergie na včelí produkty je nutná zvýšená opatrnost a užívání medu s přísadami předem konzultovat s lékařem.

Skladování

Dlouhodobě lze uchovávat med v inertních a uzavřených obalech (jejich povrch nereaguje s kyselinami). Ideální je sklo, keramika nebo nerez. Med je silně hydroskopický (dokáže přijímat i vzdušnou vlhkost a dochází k následnému zkvašení. Proto  Je nutno jej uchovávat v suchu při telotách 5-20°C.

Med současně rád přijímá pachy z ovzduší i obalů.  Například sklenice ve kterých byla před tím  naložená zelenina by se zásadně neměly použít na následné uložení medu.

Balení *
- +
185 Kč

Odesláním formuláře souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Další včelí produkty

Hledáte jiný produkt? Zde najdete další včelí produkty.

Med medovicový

Včelí med získaný z lokálních ekologických zdrojů ( CHKO Třeboňsko ).

od 220 Kč

Detail produktu

Med květový smíšený

Včelí med získaný z lokálních ekologických zdrojů ( CHKO Třeboňsko ).

od 180 Kč

Detail produktu